OdporúčameZaložiť web alebo e-shop
 

Spolok vyslúžilých vojakov č.18  v Lamači

aktivity 2010

 

Aktivity SVVL  za rok 2010

 

  

     

            Na začiatku roka 2010 v Januári  sme uskutočnili tradičnú výročnú členskú schôdzu  na ktorej sme vyhodnotili rok 2009 a schválili plán na rok 2010.

27.3.2010 sme zorganizovali výstavu zbraní pri príležitosti akcie MU Lamač – Sobota pre všetkých.

V apríli dňoch 19.4.-23.4 - sme uskutočnili päť dňoví výlet do Francúzska na Maginotovú Líniu . V prvej časti zájazdu sme sa zastavili v Plzni , kde sme navštívili exkurziu v miestnom pivovare Prazdroj . Po prehliadke mesta sme sa ubytovali v útulnom hotely kde sme aj prespali a nabrali novú energiu na dlhú cestu cez Nemecko do Francúzskeho mesta Metz . Cesta trvala celý deň a tak po príchode na hotel sme sa navečerali a išli sme spať. Deň tretí , alebo deň D , kedy sme dorazili na Maginotovú líniu – komplex obranných bunkrov nad mestečkom Veckring v Le Hackenberg . Prehliadka bola fantastická o čom svedčia aj fotografie s miestneho múzea . Po prehliadke múzea sme sa presunuli do centra mesta Metz , kde sme mali voľný program , či už na kúpu nejakých suvenírov , alebo iba tak si posedieť v útulných francúzskych kaviarničkách a krčmičkách pri krásnych katedrálach tohto starobylého mesta , nakoľko  počasie bolo viac než príjemné. Deň štvrtý bol presun do Nemeckého mesta Stuttgart  popri čom sme si pozreli krásy nemeckých odpočívadiel pri diaľniciach , nakoľko sa nám pokazil autobus , ale nakoniec sa všetko dobre skončilo. V Stuttgarte sme sa ubytovali v hotely s krásnym výhľadom na centrum mesta , kde sme si urobili rozlúčkovú oslavu , pri speve slovenských piesni , až do neskorých nočných hodín . Deň piaty bol odchod cez Rakúsko do Bratislavy.

         Na konci apríla t.j. 30.4.2010 sme ako každoročne stavali Máju . V máji sme sa zúčastnili kladenia vencov pri pamätníku II. Svet. vojny v Lamači spolu aj so zväzom protifašistických bojovníkov v Lamači. August patril už tradične vojenskej technike , kde sme sa zúčastnili na akcii Piesky 2010 – sú to ukážky simulovaných bojov II. Svet. vojny a prehliadka vojenskej techniky .

September bol v znamení Hrubých hodov , kde sme pripravili pre návštevníkov v pravom vojenskom stane dobrú cigánsku , niečo na zapitie a v klasickej poľnej kuchyni aj divinoví guláš .

          Ďalej sme v septembri zorganizovali dvojdňoví zájazd do Nemecka na Obersalzberg – Orlie hniezdo.

V prvý deň sme sa ubytovali v prekrásnom alpskom lyžiarskom a zároveň aj kúpeľnom stredisku Bad Gastein –Rakúsku , kde sme v útulnom hotely ochutnávali miestne špeciality a naberali energiu na výstup na Obersalzberg .

Deň druhý – príchod do Obersalzbergu , odtiaľ nás špeciálny autobus odviezol až pod Kehlsteinhaus-1934m.

 , kde sme nastúpili na výťah , ktorí nás vyviezol až na Orlie hniezdo. Keď sme si pozreli múzeum ,tak sme sa išli naobedovať do krásnej reštaurácii , kde jedávali aj rôzne osobnosti II.svet.vojny. Pri ceste domov sme si schuti zaspievali a v dobrej nálade aj s peknými zážitkami vrátili domov.

V novembri sme pomáhali pri organizovaní krosového behu Lamač-Stupava , ďalej sme zorganizovali viacero brigád na pamätníku Bitky pri Lamači , kde sme upravili prístupovú cestu a očistili samotný pamätník.

V decembri sme postavili vianočný stromček , pomáhali sme pri zabíjačkových hodoch v reštaurácii Trojka.                                  Nakoniec sme sa postarali o silvestrovský ohňostroj na Malokarpatskom námestí.

 

 

 

 

Webová stránka bola vytvorená pomocou on-line webgenerátora WebĽahko.sk